dissabte, 7 de maig del 2011

Problema de metros!

Mai podrem fer una persecució pels Ferrocarrils! Ni pels metros antics!!!
L'altre dia vaig descobrir una cosa que m'esmicola l'ànima i m'ofega l'esperit. Els metros de Barcelona tenen, com els Ferrocarrils, les portes per passar de vagó a vagó bloquejades! Així, mai podrem entrar corrents fugint d'un assassí en sèrie o de la policia després d'haver comès un crim com robar la Caixa Penedès de la cantonada o allò que sempre passa, que ets un policia alcohòlic que s'està reformant però la mort del teu company, un passat obscur i el divorci et persegueixen i quan salves la ciutat d'un atac terrorista, el teu cap, que sempre t'ha tingut mania, creu que ets tu qui ha volgut cometre l'atac i et persegueix incansablement per la ciutat i tu puges al metro perquè és l'única escapatòria que tens. Però un cop a dins t'adones que el teu perseguidor també hi ha pogut pujar, però un vagó més enrere que el teu, per sort. I ell comença a avançar cap a tu. I tu te'l mires, dubitatiu. No estàs segur de què has de fer. De cop et ve un flaix. Per la teva ment, de forma borrosa, veus la imatge del teu company, quan agafant-te la mà et deia, al jaç de mort, travessat pel plom d'una semiautomàtica, et demanava que li diguessis a la Mercè, la seva dona, que l'estimava molt. I després t'adones que amb la broma, el teu cap està a punt d'entrar al teu vagó. I tu penses que només et queda una sortida, rebentar una finestra d'un tret i enfilar-te al sostre del metro i allà lluitar cos a cos, sense armes, amb el teu cap. Mig agenollats, sobre el metro, en túnels que travessen la ciutat per sota però que fan tres metres d'alçada (i per on collons passa la catenària?).
Però això no és Nova York, per sort. I el teu cap es troba la porta tancada. I serà un fill de puta i un mal parit que està disposat a tot per destrossar-te la vida i matar-te. Però per sobre de tot és un agent de l'ordre. I això el fa reflexionar. No pot esbotzar una porta de metro d'una puntada de peu. Quina credibilitat tindria si cometés aquesta atrocitat tant abominable? Com podria mirar a la cara a violadors, traficants i d'altres bala perdudes si ell, un venerable agent de la llei, trenca una porta del metro per un ridícul ajust de comptes. I acaba prenent la decisió d'esperar a la següent parada per baixar corrents i entrar al teu vagó, on desenfundarà la metralleta que porta entaforada al camal dret del pantaló i et cosirà a trets. Tot i que si et disparà d'aquesta forma, pot ser que quedin tots els seients esquitxats de sang, i llavors si puja algú que vol seure no podria, i ell se sentiria molt malament. Llavors farà allò tan típic de començar a forcejar amb l'arma fins que cau per terra, esperem que no hi hagi cap nen curiós que ho remeni tot, i us escanyareu mútuament. Primer ell, amb força, i quan sembli que estàs a punt de perdre el món de vista, recuperaràs les forces contra tot pronòstic i seràs tu qui, amb les grapes rodejant-li el coll, el deixaràs inconscient, al terra del vagó.
Doncs això, que aquí no podem passar d'una vagó a l'altre alegrement, sense ni adonar-nos-en. Aquí, o puges al mateix vagó que el malfactor que persegueixes, o ja has begut oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada